Monday, April 13, 2009

Barisan Kabinet Najib diyakini

TAWAU: Barisan Kabinet yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak diyakini mampu mencerminkan slogan pentadbirannya iaitu ‘Satu Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan’, kata Pembantu Menteri Kewangan Datuk Tawfiq DSP Abu Bakar Titingan.

Jika hasrat Presiden Umno itu dapat direalisasikan katanya, negara ini tentunya akan terus mengorak langkah ke hadapan seiring dengan arus globalisasi dunia, manakala rakyat pula dapat hidup selesa dan lebih baik dari sebelumnya.

“Ini kerana kita yakin anggota-anggota kabinet baru tersebut akan bekerja berdasarkan kehendak dan aspirasi rakyat, khasnya yang tinggal di kawasan luar bandar,” katanya.

wakaka...ini bunyi burung kakatua...burung ni kalau berbunyi dia akan ikut saja apa yang tuannya cakap...dia sendiri indada idea...burung kakatua ni mau bodeh @ mengampu...wakaka
macamana mau diyakini rakyat...ini bukan kabinet najib...ini kabinet dapur mahathir...kabinet mahafiraun...itu sebab sekarang kabinet ini dipanggil...KABINET MAHAJIB!...wakaka
apa punya burung....

1 comment:

JomoSamaTuaran said...

BETUL TU SEDARA...INI ADALAH KABINET DAPUR MAHATHIR, KABINET MAHAFIRAUN, KABINET MAHANAJIB... Ooops, itu bukan saya yang cakap, ko yang cakap aahhh... saya jadi burung kakaktua ja ni.. BELASAH TU MAHATHIR..!!!!