Wednesday, February 25, 2009

Sabah tukar kepada Volvo, tiada yang ‘bising’

Sabah tukar kepada Volvo, tiada yang ‘bising’
“Tiada akhbar yang akan laporkan”, begitulah yang diluahkan oleh seorang pemberi maklumat berhubung tindakan kerajaan BN Sabah menukar kenderaan rasmi Perdana kepada Volvo 2.5 cc.
Pemberi maklumat yang enggan namanya disiarkan berkata, Ketua Menteri Sabah Dato’ Seri Musa Haji Aman dikatakan telah menukar dari Proton Perdana V6 ke Volvo 2.5 yang baru atas alasan kos senggeraan yang tinggi untuk Perdana.
“Masalahnya di Sabah tiada pengedar dan pusat khidmat Volvo yang disahkan. Kalaulah kerajaan Kelantan pakai Volvo agaknya jadi berita utama dan muka depan TV3, RTM, Utusan, Berita Harian dan yang sewaktu dengannya selama berbulan-bulan,” katanya.
Namun ujar beliau, dalam kes kerajaan Sabah ini, tiada akhbar yang mahu melaporkan jauh sekali mensensasikan isu tersebut berbanding isu penukaran kereta kerajaan Selangor sebelum

kahkah...ngok betul la...mana ada yang bising...menteri memanglah suka dapat kereta baru...kerajaan pakai bukan duit rakyat...durang pakai duit royalti minyak macam Terengganu...kah kah kah...abis la Sabah kena belasah semuanya oleh Musang & Gang...kah kah kah padan muka kamu...kahkahkah

No comments: